Onderwijs op afstand: beweeg, leer, dans!

Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 postte ik dansend leren filmpjes in sociale media. Zo gaaf om te zien hoe het thuis door ouders met jonge kinderen is gebruikt, wat een plezier! Een vaatdoekje met een gaatje in het midden en je kunt aan de slag met Wisse Was. Verschillende kleuterleerkrachten en pedagogisch medewerkers stuurden zelfs een Wisse Was naar hun peuters en kleuters toe, zodat ze de volgende dag online met elkaar konden gaan dansen. Leuke beweegideeën voor afstandsonderwijs? Gebruik gerust deze filmpjes als inspiratiebron, de link naar de blog en de muziek staat eronder.

Boeklancering

Maandag 20 april vond de online boekpresentatie plaats van het e-book: Wisse Was. Creatief Bewegend Leren in peutergroep en kleuterklas. Met in de hoofdrol vaatdoek Wisse Was die een jaar lang zorgt voor bewegend leerplezier. Klik hier om het terug te kijken.

Meer informatie over Dansjemet.
Muziek: Mission Impossible Theme – Lalo Schifrin

Meer informatie over de Kleurendans.
Muziek: Lambada – Kaoma

Meer informatie over de Vormendans.
Muziek: Reizenrijk – Efteling

Meer informatie over Echoklanken.
Muziek: Gadda Rio – Club des Belugas

Meer informatie over Opzij. 
Muziek: Opzij – Herman van Veen
Totaalconcept: Lenneke Gentle
Tekst, illustraties en film: Lenneke Gentle
E-book: Wisse Was, Creatief Bewegend Leren voor peutergroep en kleuterklas. 

Meer inspiratie over Creatief Bewegend Leren? Speciaal voor professionals in de kinderdagopvang, voorschool en basisonderwijs hebben wij een inspiratiegroep!