Taal en beweging als geheel in het beleid.

Verken de mogelijkheid om taal en beweging als geheel in jullie beleid op te nemen. De inspiratietafel over taal in beweging is speciaal voor managers, beleidsmakers en directeuren van kinderopvang en onderwijs. Taalkundige en theatermaker Denise Bontje is uw host.

Taal ontwikkelt zich de hele dag.
Ook in een wereld waarin kinderen steeds meer voor een scherm te vinden zijn?
Ja, dan ook. Taal, beeld, spel en beweging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Maar het gaat niet altijd vanzelf.

Het is goed om er bewust aandacht aan te besteden. Want hoe zorg je ervoor dat kinderen in de wereld van nu voldoende de ruimte krijgen om hun taal te ontwikkelen? Hun woordenschat spelenderwijs te vergroten door voor te lezen, te kijken en luisteren zonder het spelen en doen en bewegen te vergeten. Daar hebben ze recht op. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Alleen en samen.

De kunst is de ruimte te creëren, het gewenste voorbeeld te geven en kinderen te tijd te geven om aan de slag te gaan. Zo brengen we niet alleen de taalontwikkeling in beweging, maar kunnen we kinderen ook letterlijk in beweging brengen én hun taal te laten ontwikkelen.

De vraag is… is jullie organisatie en je team daar klaar voor?!
Hoe wil jij dat kinderen media gebruiken in de wereld van nu? Welke rol heb je daarin? Hoe staat jullie organisatie hierin?

Neem op de conferentie plaats aan de inspiratietafel taalontwikkeling in beweging. Gun jezelf wat tijd om de opties te verkennen. Ik neem je mee in de wereld van het kind en laat je mogelijkheden zien. Laten we daarna samen kijken hoe je de verbinding kunt maken tussen taal, beeld en spel én beweging.

Ervaar het op de Bewegend Leren Conferentie.

Denise Bontje schudt de boel graag een beetje op tijdens de conferentie. Ze host de inspiratietafel over taal in beweging en inspireert als het gaat om taal, beeld, spel en beweging.

Speciaal voor:

  • Directeuren
  • Rayonmanagers
  • Beleidsmakers
  • Pedagogisch coaches

Informatie en boekingen: klik hier.

Bewegend Leren voor kinderen bij Studio Swing - Bewegend leren