Educatief ondernemer wint award: zo veel mogelijk kinderen helpen met beweging en dans.

PERS I Lenneke Gentle van Studio Swing is verkozen tot ‘Freelancer of the year’. Ze was als kind al bezig om haar eigen leerstof om te zetten in beweging en dans. Nu brengt ze het onderwijs en de kinderopvang in beweging in Nederland, België, het Caribisch gebied en andere Nederlandstalige landen. Ze ontwikkelt lesmateriaal, geeft  cursussen en leidt vakdocenten op in haar methode.

Freelancer of the year

Donderdag 12 november om 16.00 uur is tijdens de online live editie van de Dag van de ZZP’er bekend geworden wie de ZZP’er van jaar is. De winnaar van deze prijs is Lenneke Gentle van Studio Swing. “Het niveau dit jaar was erg hoog.” aldus jurylid Marcel Molenaar. “We hebben veel goede businessplannen gezien. Uiteindelijk is Lenneke Gentle voor ons toch de terechte winnaar met een mooie heldere en schaalbare propositie, die ook nog eens maatschappelijk relevant is. Kinderen met plezier laten leren, wie wil dat nou niet?”

Lenneke Gentle mag zich een jaar lang ‘Freelancer of the Year’ noemen. Beate Visser sleepte de prijs voor beste starter in de wacht en Jelle Threels ging er met de publieksprijs vandoor. De Freelancer of the Year Awards (FOTY) is een jaarlijkse zoektocht naar de beste ZZP’er van Nederland, georganiseerd door ZZP Nederland.

Ondernemerschap

Prof. dr. Josette Dijkhuizen is verheugd over het grote aantal vrouwelijke ondernemers die dit jaar genomineerd waren voor de Foty awards. Het juryrapport is positief: “Lenneke is een rolmodel voor velen. Haar pitch swingt de pan uit en ze is echt het visitekaartje van haar bedrijf. Naast een sterke presentatie heeft deze winnares ook een scherp oog voor een sterk zakelijk schaalbaar model. Haar formule maakt een stevige groei mogelijk en het doel hiervan is simpel: zo veel mogelijk kinderen helpen en zo een bijdrage leveren aan een mooiere maatschappij.”

Studio Swing

Studio Swing brengt beweging in de educatie voor kinderen van 0-12 jaar. Lenneke Gentle was als kind al bezig om haar eigen leerstof op school om te zetten in beweging en dans, nu brengt haar team met 140 vakdocenten Taaldans© en Rekendans© lessen in Nederland, België en andere Nederlandstalige landen. Voor onderwijs en kinderopvang ontwikkelt ze lesmateriaal en geeft ze cursussen en inspiratiedagen. Met de lancering van de gratis Bewegend Leren Database is bewegend leren beschikbaar voor elke school, voorschool en kinderopvang. Zo is opgroeien en leren voor elk kind een feest én worden professionals geïnspireerd om elkaars beweegideeën te gebruiken.