De pauzeknop tussen Sint en kerst.

Het is weer op en top genieten, Sinterklaastijd! Heerlijk, al die gezelligheid. De Sinterklaasviering, het heerlijk avondje thuis, lekker snoepen, cadeautjes en plezier. Dan komen kinderen weer naar de peutergroep of de kleutergroep. Hoe zou het zijn om daar nog even afscheid te kunnen nemen van deze leuke periode?

Sint eruit: Boom erin.

Voordat kinderen op 5 december überhaupt beseffen wat er die dag allemaal is gebeurd, zien ze de volgende dag in hun omgeving die hele Sint waar ze ruim een maand mee bezig zijn geweest niet meer terug. Dan staan er ineens allemaal bomen met lichtjes.

Ik zie mezelf met ons team nog in de weer: slepen met themakisten en knutselwerken om na de Sinterklaasviering snel het lokaal weer op te ruimen en dan hup*huuuuup die boom optuigen voordat we naar huis gingen. Gekkenwerk, want wij liepen op ons tandvlees en de kinderen bleven maar Sinterklaas liedjes zingen, vragen of ze hun schoen mochten zetten en aangeven dat Rommelpiet vast weer was geweest omdat het een bende was!

De pauzeknop.

Eigenlijk is het compleet logisch, jonge kinderen hebben even langer de tijd nodig om alle Sint indrukken te verwerken. Zou het een idee zijn om de pauzeknop even op te zoeken? Na het Sint feest lekker naar huis en op 6 december samen met de kinderen nog even napraten, Pietenkunstjes doen en dan samen alle Sinterklaas spullen opruimen. Zo krijgen zij ook de kans om het los te laten en het af te ronden. Nog lekker vaak “Dag Sinterklaasje dahaaaaag” zingen en dan pas na het weekend de boom opzetten. Rustiger voor de kinderen: rustiger voor jezelf. Dan ben je in de kerstvakantie lekker energiek om te genieten van je gezin en/of familie en vrienden.

De Bewegende Aftelkalender.

Dit jaar kan je het anders doen door het stapsgewijs aan te pakken, met voor elke dag een swingende bewegend leren oefening erbij. Rekenen, taal, muziek, verhaal en sociaal. Ga lekker aan de slag met De Bewegende Aftelkalender en hou zo lekker wat energie over om het thuis gezellig te maken, lekker te koken en te tafelen met familie. Neem de tijd om de pietenkunsten nog een keer te doen, lees voor de laatste keer het prentenboek bewegend voor en oefen de Sint woordenschat nog een keer terwijl jullie samen de verteltafel opruimen.

Het kerstboek introduceer je weer met de volgende beweegkaart. Tuig samen de verteltafel weer op met De Woordenparachute activiteit. Zo doe je dagelijks een bewegende kerstactiviteit, met doelen, materialen en muziek. Op naar een gezellige decembermaand! Even naar Action voor zo’n mooie houten aftelkalender en dan lekker voorbereiden.

Klik hier voor het peuterboek of het kleuterboek. Veel plezier!