Over ons

Tien jaar ervaring

Een totaalpakket voor kleuterscholen, peuterscholen en kinderopvang.

In de dagelijkse praktijk van een Haagse binnenstadschool ontwikkelde ik Taaldans en Rekendans.
– Lenneke Gentle

In 2010 kwam het bij elkaar: het ondernemerschap, het dansdocentschap en het ‘onderwijs’ voor het jonge kind. Taal en rekenen leren met je lijf: het werkt! Sindsdien heeft het gedachtegoed zich als een olievlek verspreid door Nederland, België en andere Nederlandstalige landen.

  • Met ons docententeam geven we TaaldansⓇ en RekendansⓇ lessen op peuterscholen, kleuterscholen en in de kinderopvang.
  • Voor geïnspireerde pedagogisch medewerkers en kleuterleerkrachten bieden we een training op de werkvloer aan.
  • Medio 2019 opent onze online uitgeverij waarin digitaal lesmateriaal beschikbaar komt, zodat iedereen die met jonge kinderen werkt bewegend kan gaan leren.
  • In 2020 hosten we onze eerste conferentie over bewegend leren (0-7 jarigen)

Beweging als essentie

Kinderen zijn in essentie beweging. Door te bewegen komt de brede ontwikkeling op gang, de taalontwikkeling is hier een onderdeel van. Op een Haagse binnenstadsschool ontwikkelde ik in de praktijk de Taaldans® en Rekendans® methodiek. Het resultaat was stralende gezichten bij de kinderen (90% NT2), ouders en onderwijzend personeel en ik wist: dit is mijn toekomst. Kinderen zichzelf de taal eigen laten maken door beweging en dans, zodat ze zichzelf leren uitdrukken en plezier krijgen in lezen.

Toekomstdroom

Vanuit de ontwikkelingspsychologie komt een helder geluid: Taal en Rekenen is niet los verkrijgbaar. De ontwikkeling van het bewegende, spelende kind centraal stellen en dit talig begeleiden laat zien dat de taalontwikkeling dan op een natuurlijke manier verloopt. (prof. Goorhuis) Ik zie dat zowel professionals als ouders veel baat hebben bij deze kennis en er dan ook direct mee aan de slag gaan. Taal leren of omgaan met taalachterstanden is geen probleem: maar een mooie uitdaging waar we kinderen, professionals en ouders graag in begeleiden.