10 Vragen voor een geïnspireerd 2020.

Het is vakantie: als je met kinderen werkt dan heb je een hele drukke periode achter de rug op school,  kinderdagverblijf of voorschool. Ga er eens lekker voor zitten; een kopje thee of koffie, een schrijfblok en een pen erbij. Door deze vragen te beantwoorden kun je terug kijken op 2019 en vooruit kijken naar 2020. Welke kleine aanpassingen kun jij maken om prettiger te werken? Om het gevoel van werkdruk los te laten en om flow te ervaren in je werk? Bij het beantwoorden van deze vragen kom je er vanzelf achter waar jij mee kunt beginnen in 2020. Daar gaan we!

Creëer jouw leukste jaar lekker zelf.

  1. Hoe was het dit jaar op jouw werk?
  2. Wat zijn de tien leukste dingen die je dit jaar in je werk hebt gedaan?
  3. Hoe kun je in 2020 zorgen dat je hier meer van gaat doen?
  4. Wat zijn de tien minst leuke dingen die je dit jaar in je werkt hebt gedaan?
  5. Hoe kun je in 2020 zorgen dat je hier minder van gaat doen?
  6. Filter uit punt 2 de vijf dingen die je het meeste energie geven.
  7. Filter uit punt 4 de vijf dingen die je het minst energie geven. Kun je die taken aan een collega doorgeven? Of kun je ze handiger plannen zodat je ze allemaal op één middag doet? Dan hoef je er de rest van de week niet meer aan te denken.
  8. Als je kijkt naar jouw huidige rooster: zijn er onderdelen die je kunt verschuiven zodat je de dag begint of afsluit met een leuk beweegmoment?
  9. Waar in jouw dag kun je twee momenten van tien minuten plannen waarop je even stil zit en echt rust neemt?
  10. Wat kun je gezonder maken aan jouw lunch zodat je fit blijft?

Lees jouw antwoorden eens terug. Bekijk of je de verbanden kunt zien tussen jouw antwoorden. Je kunt schrijven met pen of tekenen met stiften. Met deze info maak je een nieuwe weekplanning voor jezelf zodat je meer tijd besteed aan dingen waar je energie van krijgt. En waardoor je meer tijd maakt om rust te nemen, te bewegen en gezond te eten.

Strong educators create a better world! Hoe sterk sta jij in je schoenen?