Over ons

Doordat ik mezelf als kind bewegend leerde leren, slaagde ik voor menig toets en examen. 
Lenneke Gentle

Ik had namelijk een grote droom: naar de dansacademie. En daar had je HAVO voor nodig. Helaas leerde ik niet zo makkelijk uit boeken, gelukkig was ik creatief genoeg om mezelf ezelsbruggetjes, beweegpatronen, liedjes en zelfs dansjes aan te leren waar de leerstof in verwerkt zat. Zo kon ik het toch op het juiste moment reproduceren kwam ik inderdaad op de dansacademie terecht. Aan de Fontys academie voor danseducatie behaalde ik mijn propedeuse, om vervolgens in Italië te gaan werken en in 2004 af te studeren aan D'Drive; de eerste MBO dansopleiding in Nederland. 

Kinderopvang en (voor)school.

Na eerst ervaring opgedaan te hebben in het bedrijfsleven, kreeg ik op een kinderdagverblijf een eigen peutergroep om te leiden. Samen met mijn collega's pakten we de tuin aan, bedachten we nieuwe spelletjes om te doen, ontwikkelden we de speel- leeromgeving door, organiseerden we tuinfeesten voor ouders en kinderen en gingen we thematisch werken. Een heerlijke tijd, waarin ik dagelijks mocht meemaken hoe bijzonder het is om van baby tot peuter uit te groeien. Totdat het onderwijs om de hoek kwam kijken. 

Op een Haagse binnenstadsschool werkte ik twee jaar met veel plezier als NT2 tutor en dansdocent voor de peuters en de kleuters. Van mijn toenmalige directeur mocht ik gaan proberen om de netwerken van begrippen elk thema om te zetten in een dansles. Bij de onderwijsbegeleidingsdienst haalde ik mijn certificaat en al lerende in de praktijk ontwikkelde ik daar de Taaldans® en Rekendans® methodiek. De kinderen werden er blij van, de leerkrachten en leidsters merkten dat de kinderen over meer actieve taal beschikten en de directeur zag een stijging in de CITO scores, die we toen ter tijd nog bijhielden. 

Nederland en België

In 2010 werd ik boventallig en besloot ik voor mezelf te beginnen. Wat mooi om door te kunnen geven wat ik als kind al had uitgeprobeerd. Binnen drie maanden had ik al meer dan fulltime werk aan de Taaldans® en Rekendans® lessen. En mijn man aan de administratie. Sindsdien heeft het gedachtegoed zich als een olievlek verspreid door Nederland en België. Met ons team van 75 dansdocenten zijn we actief op (voor)scholen en in de kinderopvang. Daar geven we Taaldans® en Rekendans® lessen die aansluiten bij het thema waarover gewerkt wordt en bij de taal- en rekenontwikkeling. De vraag naar onze training 'Creatief Bewegend Leren' wordt zo groot, dat ik mijn team aan het trainen ben zodat zij de training op jonge kind locaties kunnen aanbieden. Speciaal voor peuter- en kleuterleidsters: geen vervanging meer nodig en lekker ontspannen werken. Medio 2019 opent onze digitale uitgeverij waarin digitaal lesmateriaal beschikbaar komt, zodat alle mensen die met jonge kinderen werken meer bewegend kunnen gaan leren. 

Een droom die uitkomt, waar ik heel graag dagelijks mee bezig ben. Samen met mijn top team zelfstandig dansdocenten die u hier kunt bewonderen. 

 

Starten met een jaartraject Taaldans® en Rekendans®?
We helpen graag om de financiële middelen bij elkaar te krijgen en onze docent uit de buurt van uw locatie komt de lessen geven.