Ieder kind een liefdevol thuis? Open jouw Hart(enhuis)!

38.000 Kinderen slapen niet in hun eigen bed. Ze verblijven in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen.

Stichting “Het Vergeten Kind” zet zich al jaren in voor het welzijn van deze kinderen. Zij vinden dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit. Op een aantal opvanglocaties heb ik dansles mogen geven aan de jongste kinderen. Wat was dat bijzonder. Kinderen, teruggetrokken en verlegen, in een omgeving met alleen maar muren en kleine kamertjes, zonder ramen. Tijdens de lessen durfden ze zich eindelijk weer eens te ontspannen. Uiteindelijk zongen ze allemaal uit volle borst het ‘Happy’ liedje mee en dansten ze heerlijk vrij door de ruimte.

Kom in actie!

Wil jij ook dat alle kinderen in Nederland een veilig thuis krijgen? Het Vergeten Kind heeft de speciale Hartenhuis actie opgezet, om op een positieve manier aandacht te vragen voor deze kinderen en om de kinderen een signaal te geven dat ze gezien worden. Begin 2017 goed samen met jouw

  • Klas
  • School
  • BSO
  • Kinderdagverblijf
  • Gastouderopvang
  • Dansstudio
  • Sportclub
  • Werkplek
  • Thuis

Deze prachtige campagne van ‘The Gardeners’ maakte dat Heel Nederland haar hart opende! Onnoemelijk veel particulieren, scholen, winkels en bedrijven deden mee. Post-it® Sponsor 3M, de Telegraaf, Ziggo Dome, RTL, Connexxion, ABN AMRO, Amsterdam Arena, NAC, Madurodam en vele anderen. Hartenhuisjes verschenen overal in Nederland. Meer dan 250.000 mensen plakten een Hartenhuisje op hun ramen, 500 scholen en 2000 bedrijven deden mee. Er verscheen zelfs een 42 meter lang doek op de Euromast! Hoewel het geen concrete doelstelling was, meldden zich ongeveer 1500 potentiële pleegouders tijdens de campagneperiode.

“Kinderen willen niets liever dan ‘gewoon’ zijn. Dat ze na school gewoon naar huis kunnen in plaats van naar de opvang. Je verhaal kwijt kunnen, kunnen spelen en een knuffel krijgen. Dat is onze wens voor deze kinderen”, aldus Johnny de Mol. (ambassadeur van de stichting.) En hoe mooi is dat! Wij kunnen dit vanaf nu meegeven aan alle kinderen waar we dagelijks mee werken. Goed voor elkaar zorgen is belangrijk. Jong geleerd, oud gedaan. Doen jullie mee?

Geef je nu op!

Wil je met jouw (voor)school, kinderdagverblijf, dansschool, werkplek ook een hartenhuis bouwen met de kinderen? Teken de petitie, doe een donatie en je ontvangt een Hartenhuis bij jou thuis. Een superleuke constructieopdracht voor in kleuterklassen om de kinderen zelf te laten doen. Je kunt ook de ouders van de kinderen nog inschakelen om het thuis te doen ook! En fijn als je deze blog ook deelt met jouw omgeving. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Laat dit in 2017 alle kinderen zijn die in Nederland verblijven.