Cadeau: Bewegend Leren Database

Veel basisscholen, voorscholen en kinderdagverblijven zijn gestart met bewegend leren. Hoe tof om te lezen dat leerkrachten en pedagogisch medewerkers het lef hebben om hier lekker zelf mee aan de slag te gaan! Tijdens workshops en conferenties krijg ik steeds vaker dezelfde vragen:

“Heeft iemand een format waar we kort en bondig onze oefening in kunnen maken?”

“Hoe kunnen we dit als professionals onderling met elkaar delen?”

“Is er al een manier waarop we laagdrempelig kunnen starten zodat het weinig tijd en geld kost?”

“Zou dit voor werkdrukverlichting en werkplezier kunnen zorgen?”

Goed nieuws: het kan nu!

In 2020 bestaat Studio Swing 10 jaar. In dit feestjaar plannen we allerlei leuke, handige en beweeglijke activiteiten voor iedereen die met kinderen werkt. Met het eerste cadeau startte ik vandaag: een online database om bewegend leren oefeningen in te maken én te delen met collega’s uit het hele land. Lekker makkelijk via Google Drive. Voor wie Google Drive nog niet kent: het ziet eruit alsof je op je computer inlogt. Je ziet mappen met de jaargroepen en ik heb het BeweegA4 erbij gezet om het in te vullen. Er zijn 2 databases gemaakt:

  • De bewegend leren database groep 1 t/m 8: voor leerkrachten in het primair onderwijs.
  • De bewegend ontwikkelen database 0-4 jarigen: voor medewerkers in de kinderopvang en op voorscholen.

In drie stappen kun je er in 2020 mee aan de slag:
1 Open het BeweegA4 met Google docs.
2 Typ jouw oefening erin.
3 Sla de oefening op in de juiste map met als titel het vak en vakgebied. Bij baby, dreumes, peuter en kleuter natuurlijk het thema en het ‘vakgebied’. Mochten jullie zelf al beweegideeën hebben uitgewerkt, dan ben je natuurlijk vrij om het in jullie eigen format te uploaden. Dat scheelt weer werk.

In drie stappen kun je er in 2020 mee aan de slag:

  1. Open het BeweegA4 met Google docs.
  2. Typ jouw oefening erin.
  3. Sla de oefening op in de juiste map met als titel het vak en vakgebied. Bij baby, dreumes, peuter en kleuter natuurlijk het thema en het ‘vakgebied’. Mochten jullie zelf al beweegideeën hebben uitgewerkt, dan ben je natuurlijk vrij om het in jullie eigen format te uploaden. Dat scheelt weer werk.

Als duizend leerkrachten en duizend pedagogisch medewerkers één oefening in de database zetten, dan scheelt het ons voor de komende jaren enorm in de voorbereiding. Hoera voor de werkdrukverlaging!

Ontwikkel mee!

We al redelijk gevorderd. In onze INSPIRATIEGROEP: CREATIEF BEWEGEND LEREN 0-12 JAAR kun je meepraten over de vormgeving en gebruiksvriendelijkheid. Als het helemaal klaar is dan verzinnen we een manier waarop we geïnteresseerden makkelijk toe kunnen voegen aan de database. We zijn op zoek naar 25 helden uit het onderwijs en de kinderopvang om de database samen mee te kunnen optimaliseren; eens per week open je de map die jij hebt gekozen om de beweegideeën te lezen en hier en daar aan te scherpen. Ben je handig met Google drive en wil je een klein steentje bijdragen aan deze service? Mail dan naar: database@studioswing.nl

Vier het mee!

In januari start ons feestjaar met de Bewegend Leren Conferentie. Hier lanceren we ook de database!

Lees alles over deze toffe dag hier.

Bewegend Leren voor kinderen bij Studio Swing - Bewegend leren