Cadeau: Bewegend Leren Database

Veel basisscholen, voorscholen en kinderdagverblijven zijn gestart met bewegend leren. Hoe tof  dat leerkrachten en pedagogisch medewerkers hier lekker mee aan de slag zijn! Tijdens workshops en conferenties krijg ik steeds vaker dezelfde vragen:

“Heeft iemand een format waar we kort en bondig onze oefening in kunnen maken?”

“Hoe kunnen we dit als professionals onderling met elkaar delen?”

“Is er al een manier waarop we laagdrempelig kunnen starten zodat het weinig tijd en geld kost?”

“Hoe zorg ik dat de voorbereiding me minder tijd kost?”

Goed nieuws: het kan nu!

In 2020 bestaat Studio Swing 10 jaar. In dit feestjaar plannen we allerlei leuke, handige en beweeglijke activiteiten voor iedereen die met kinderen werkt. Het eerste cadeau is al bijna klaar: een online database om bewegend leren oefeningen in te maken én te delen met collega’s uit het hele land. Er zijn 2 databases gemaakt:

  • De bewegend leren database groep 1 t/m 8: voor leerkrachten in het primair onderwijs.
  • De bewegend ontwikkelen database 0-4 jarigen: voor medewerkers in de kinderopvang en op voorscholen.

In drie stappen kun je er in 2020 mee aan de slag:

  1. Open het BeweegA4 met Google docs.
  2. Typ jouw oefening erin.
  3. Sla de oefening op in de juiste map met als titel het vak en vakgebied. Bij baby, dreumes, peuter en kleuter natuurlijk het thema en het ‘vakgebied’. Mochten jullie zelf al beweegideeën hebben uitgewerkt, dan ben je natuurlijk vrij om het in jullie eigen format te uploaden. Dat scheelt weer werk.

Als duizend leerkrachten en duizend pedagogisch medewerkers één oefening in de database zetten, dan scheelt het ons voor de komende jaren enorm in de voorbereiding. Hoera voor de werkdrukverlaging!

Ontwikkel mee!

We zijn in een gevorderd stadium. In onze INSPIRATIEGROEP: CREATIEF BEWEGEND LEREN 0-12 JAAR kun je meepraten over de vormgeving en gebruiksvriendelijkheid. Hoe makkelijk is het als je straks overal en altijd even kunt inloggen voor een beweegidee? Gewoon vanaf je computer, tablet of smartphone.

Vier het live mee!

In januari start ons feestjaar met de Bewegend Leren Conferentie. Hier lanceren we ook de database!

De Bewegend Leren Conferentie richt zich dit jaar specifiek op professionals die werken met kinderen tussen nul en zeven jaar. Ook beleidsmedewerkers, coaches en directeuren kunnen er inspiratie vinden. Na de openingsvoorstelling spreekt wetenschapsjournalist Mark Mieras over de breinontwikkeling in relatie tot beweging. In de twee workshoprondes is er allerhande creatief beweegaanbod met een link naar de wetenschap, zodat bezoekers meteen ervaren hoe het toepasbaar is in hun werk of beleid. Als kers op de taart lanceert Lenneke Gentle de Bewegend Leren Database met een demo en een toast. Zouden er al beweegideeën in staan in januari?

Lees alles over deze toffe dag hier. Kom samen met jullie 0-7 team kennis halen en neem de directeur gezellig mee.

Bewegend Leren voor kinderen bij Studio Swing - Bewegend leren