Beweegdatabase voor voorschool en kinderdagopvang

BEWEEGIDEEËN I Een plek waar pedagogisch medewerkers op voorscholen en in de dagopvang beweegideeën kunnen vinden, maken en delen. Een online spot waar je altijd kunt inloggen. Om voor te bereiden, als je bij het thema gaat bewegen of als je een beweegidee zoekt voor liggende baby’s, dreumesen of de (VVE) peuters. Dat klinkt als een stuk chocoladetaart op een zonnig terras! Lees verder voor de slagroom.

Stel je voor: als alle pedagogisch medewerkers en coaches (en SPW studenten) één beweegidee maken en delen, dan staat er voor ruim een jaar in elke themamap voor alle baby’s dreumesen en peuters beweegideeën klaar. Ook voor de kinderboekenweek, de voorleesdagen en modderdag. Dat scheelt enorm in voorbereidingstijd!

Het zit zo. In januari lanceerde ik op onze Bewegend Leren Conferentie de Beweegdatabase voor 0-4 jarigen. En inderdaad, enthousiaste pedagogisch medewerkers gingen er direct mee aan het werk. Mijn team Taal- en Rekendans docenten hadden er ter inspiratie wat danskaarten in geplaatst. Het werd een hit! Totdat men zo enthousiast werd en er mappen uit ging slepen voor eigen gebruik….

Weg chocoladetaart! Geen slagroom, geen kers…

Tijd voor wat uitleg

Tijdens de lockdown heb ik de tijd genomen om de Beweegdatabase voor 0-4 jarigen in ere te herstellen. En ik maakte er een videomasterclass bij, zodat je vanuit je luie stoel lekker kunt kijken

  • Hoe de database werkt.
  • Hoe je zelf een BeweegA4 invult en deelt.
  • Hoe je alle beweegideeën kunt gebruiken zonder ze eruit te slepen of te printen.
  • Hoe je je voorbereidingstijd uiteindelijk kunt verkorten door beweegkaarten van collega pedagogisch medewerkers te gebruiken in je werk.
  • Hoe je in kunt loggen met je smartphone, tablet, computer op het werk of thuis.

De database is speciaal voor 0-4 jarigen, voor alle thema’s staan er mappen klaar om gevuld te worden met beweegideeën. Zie je die van jou er al tussen staan?

Na de masterclass (20 min) print je de gebruiksaanwijzing uit en ontvang je de link naar de database om te beginnen. Werk jij mee aan de chocoladetaart voor voorscholen en kinderdagopvang? Dan zorg ik voor de slagroom. En de kers op de taart!

Bestel de masterclass hier.

  • Pedagogisch medewerkers in de dagopvang
  • Pedagogisch medewerkers op de voorschool
  • Pedagogisch coaches
  • SPW studenten

Zit er een school aan de voorschool verbonden? Attendeer hen dan op de Beweegdatabase voor het basisonderwijs.