Beweegdatabase voor het basisonderwijs

LESMATERIAAL I Een plek waar leerkrachten in het basisonderwijs bewegend leren ideeën kunnen vinden, maken en delen. Een online spot waar je altijd kunt inloggen. Om voor te bereiden, als je bewegend gaat leren met je klas of als je een beweegidee zoekt in een bepaald thema of bij een bepaald vak of doel. Dat klinkt als een stuk chocoladetaart op een zonnig terras! Lees verder voor de slagroom.

Stel je voor: als alle leraren (en PABO studenten) één beweegidee maken en delen, dan staat er voor ruim een jaar bij elk vak en bij elk subdomein een beweegoefening klaar. Dat scheelt enorm in voorbereidingstijd!

Het zit zo. In januari lanceerde ik op onze Bewegend Leren Conferentie de Beweegdatabase voor het PO. En inderdaad, enthousiaste leraren gingen er direct mee aan het werk. Mijn team Taal- en Rekendans docenten hadden er ter inspiratie wat danskaarten in geplaatst. Het werd een hit! Totdat men zo enthousiast werd en er mappen uit ging slepen voor eigen gebruik….

Weg chocoladetaart! Geen slagroom, geen kers…

Tijd voor wat uitleg

Tijdens de lockdown heb ik de tijd genomen om de Beweegdatabase voor het PO in ere te herstellen. En ik maakte er een videomasterclass bij, zodat je vanuit je luie stoel lekker kunt kijken

  • Hoe de database werkt.
  • Hoe je zelf een BeweegA4 invult en deelt.
  • Hoe je alle beweegideeën kunt gebruiken zonder ze eruit te slepen of te printen.
  • Hoe je je voorbereidingstijd uiteindelijk kunt verkorten door beweegkaarten van collega leerkrachten te gebruiken in je werk.

Voor groep 1-8, alle vakken en kleuterthema’s, staan er mappen klaar om gevuld te worden met beweegideeën. Zie je die van jou er al tussen staan?

Na de masterclass (20 min) print je de gebruiksaanwijzing uit en ontvang je de link naar de database om te beginnen. Werk jij mee aan de chocoladetaart voor het basisonderwijs? Dan zorg ik voor de slagroom. En de kers op de taart!

Bestel de masterclass hier.

  • Leerkrachten
  • Onderwijs ondersteunend personeel
  • PABO studenten

Zit er een voorschool aan de school verbonden? Attendeer hen dan op de Beweegdatabase voor 0-4 jarigen.