Basiscursus Taaldans® en Rekendans®

Studio Swing
 Registratie gesloten
 
21
Datum: maandag 4 februari 2019 - vrijdag 10 mei 2019

Locatie: Studio Swing  |  Plaats: Den Haag, Nederland

Basiscursus winter 2019 

Wil jij ook Taal- en Rekendanslessen gaan geven? 
Lekker inhoudelijk bezig zijn met de les, de kinderen, de ouders en de leerkrachten? 
Dan is dit de cursus voor jou.

We werken vier intensieve maanden samen, daarna ben je kaar om te starten en aan te sluiten in ons team van 60 docenten. 

 

Peuters en kleuters zijn in essentie beweging. 

Onderzoek wijst uit dat peuters en kleuters 5-8 uur beweging per dag nodig hebben. In 2030 leren dan ook alle jonge kinderen in Nederland door dans, spel en beweging. Het is niet alleen leuker en makkelijker, maar het is noodzakelijk om het kinderbrein zich optimaal te laten ontwikkelen. Kinderen tussen 0-7 (Het Jonge Kind) leren door te ervaren; met het lijf en met de zintuigen.

Investeer in een rijke leeromgeving waar gespeeld wordt en creativiteit en nieuwsgierigheid centraal staan.  
~Sieneke Goorhuis Brouwer

Taaldans® en Rekendans®

Dans werkt in de basis al aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en aan de ontwikkeling van motoriek, cognitie, creativiteit, denken, samenwerken, communicatie en zelfregulering. In de lessen Taaldans® en Rekendans® staat fysiek en ervaringsgericht leren centraal; 

  • De inhoud sluit aan op de SLO doelen voor taal en rekenen.
  • De lessen worden op maat gemaakt bij methodes, het thema en netwerk van begrippen.
  • Er worden tijdens de les diverse succesvolle taalmethodieken ingezet.
  • In elke les wordt een leeromgeving gecreeërd waarin wat kinderen doen, voelen, horen, zien, zeggen en beleven steeds congruent is aan elkaar. Hierdoor gaat het leren van nieuwe begrippen plezierig en snel.

De lessen vinden dan ook onder 'schooltijd' plaats.   

De Basiscursus

In de basiscursus leer je aan te sluiten op wat kinderen leren op voorscholen, kleuterscholen en in de kinderopvang. Jij leert de basisprincipes om goede lessen Taaldans® en Rekendans® aan te bieden voor kinderen tussen 2,5 en 6 jaar. Samen werken we aan een portfolio met daarin de theoretische achtergronden en 10 themalessen om zelf mee aan de slag te gaan. Je krijgt handvatten om de promotie rond jouw lessen op gang te brengen en samen zorgen we ervoor dat jij je op de inhoud kunt richten en dat wij ons bezig houden met de zakelijke kant. Naast de praktijk duiken we samen met onze onderwijsadviseur de literatuur in om precies te weten hoe jonge kinderen eigenlijk leren en waarom dan zo'n mooi middel is om in te zetten. 

  • Heb jij al minimaal 4 jaar ervaring in het dansles geven aan peuters en kleuters?
  • Kun jij de lessen eigenlijk al op de automatische piloot geven en ben je aan verdieping toe?
  • Weet jij hoe peuters en kleuters zich ontwikkelen en wil jij nu meer handvatten over de begripsvorming en de ontwikkeling van taal en rekenen?
  • Wil jij samen met collega's een handig portfolio ontwikkelen met basislessen Taal- en Rekendans zodat je goed voorbereid kunt starten?
  • Vind je het leuk om na het afronden van de cursus bij een klant van ons in jouw regio een werken en leren traject te doen van 4 weken? 

>>> Klik rechtsboven op de groene knop om jouw plek te reserveren

Na de cursus: 

1. Mag je Taaldans® en Rekendans® gaan geven en lekker gaan experimenteren met doelen, dansen, bewegen en spelen.
2. Krijg je een plek op de website (vind een docent) en krijg je online marketing tools om in te zetten. 
3. Krijg je promotie via de lezingen, workshops, blogs en fysieke publicaties (speciaal voor jonge kind professionals)
4. Krijg je levenslang toegang tot het docentenforum en de online inspiratiedatabase met daarin woordenlijsten, SLO doelen, lessen van collega's en meer.
5. Word je twee keer per jaar uitgenodigd om bij een docentendag aanwezig te zijn met het team; in april en november wisselen we uit, maken we live kennis met elkaar en verdiepen we ons in recente ontwikkelingen.  

Cursusdata 2019

Omdat ik weet dat het een uitdaging is om als dansdocent een uitgebreide bijscholing te volgen, heb ik de cursusdagen steeds op een andere dag gepland. Zo zijn niet steeds dezelfde leerlingen gezegend met een vervanger, stagiaire, spelletjesmiddag of choreo opdracht. Ik hoop je hiermee tegemoet te komen zodat je deze tijd in je eigen ontwikkeling kunt steken.

ma 4 februari 10:30-16:30
di 5 maart 10:30-16:30
do 4 april 10:30-16:30
vr 10 mei 10:30-17:00 (afsluiting met borrel en certificering) 

Opleidingskosten: €685,- ex BTW: 
Vroegboekkorting: €600,- ex BTW als je voor 31 december 2018 boekt. 
Voor leden van onze inspiratiegroep geldt altijd een korting van €100.

Studiekosten zijn aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Raadpleeg hiervoor jouw boekhouder. 

Recensies

~Ragna Wetzels: Als docent dans ben ik onder andere actief binnen de danseducatie in het onderwijs. Wat een verdieping en verbreding is deze opleiding als dans docent! Lenneke is fantastisch in het vak, haar betrokken en bevlogenheid is aanstekelijk, en een nieuwe dimensie van dans en beweging komt aan het licht. Zo fijn!

~Kim van der Schoot: Net de spoedcursus afgerond en ik ben zo blij dat ik me vanaf nu ook taal- en rekendans docente mag noemen. De inhoud van de cursus (kennis, vakmanschap, onderzoek en persoonlijke bevlogenheid van Lenneke) heeft mij niet alleen professioneel maar zeker ook persoonlijk enorm verrijkt. Dankbaar dat ik nu ook samen met een heleboel enthousiaste deelnemers mag participeren in Lennekes missie! Heel veel zin!

~Annouschka Claassens:  Studio Swing is DE plek voor bewegend leren in Nederland. Vandaag heb ik de Taal- en Rekendans cursus mogen afronden. Het was een inspirerend, warm, leerzaam en erg interessant weekend. Lenneke heeft ons 3 dagen meegenomen in de fantastische wereld die Taal- en Rekendans heet, op een ontzettend bevlogen, professionele en liefdevolle manier. Wat een passie en wat een vakvrouw!

~Patricia Djukic: De cursus Taal- en rekendans was voor mij als dansdocent voor het jonge kind de ideale verdieping! In mijn peuterdanslessen was ik al bezig met thema's en taal en vanuit mijn CMV achtergrond altijd geïnteresseerd in de taalontwikkeling van het jonge kind. In de cursus bij Lenneke heb ik nog meer geleerd over de ontwikkeling m.b.t. begripsvorming en taal- en rekenen. Het mooie van de cursus is dat alles hierin samen komt, je leert een compleet lesaanbod samen te stellen, waarin alle doelen geïntegreerd zijn. Bovendien versterkt de samenwerking en uitwisseling met andere docenten mijzelf als ondernemer en docent.

~Guendoline Hagenstein: Enthousiast kwam ik afgelopen maandag thuis! Leuk is niet t goede woord en daarom gebruik ik dan ook het woord ENTHOUSIAST! Niet specifiek iets nieuws gehoord, maar alles valt zo op z'n plek. Heeft n beetje met mijn pabo achtergrond te maken, maar dat ik nu weet zo kan ik taal- en rekenen correct toepassen in mijn fantasierijke bewegingslessen. Misschien deed ik t al, maar de helderheid is zooooo fijn! Cadeautje vind ik dat ik samen met de andere cursisten lessen ga creëeren vanuit thema's die scholen hanteren.

~Miranda Molhoek: Studio Swing geeft inspirerend en gedreven tips, tools en lesmateriaal die zeer bruikbaar zijn bij mijn werk met het jonge kind, bij mijn dans-, bij mijn taal- en rekenlessen. Daarnaast is Lenneke een inspirator op meerdere vlakken! Ze werkt zeer inspirerend op mijn werkgebied en mijn ondernemerschap maar zeker ook privé. Lenneke geeft mensen de kracht terug in eigen handen. Ze laat de mogelijkheden zien om dingen te kunnen veranderen. En geeft daarmee ook de energie om dat te doen. Ook bewegend leren? Of leren in beweging? Studio Swing!

~Suzanne van den Hondel: Innovatief, ondernemend en grensverleggend. Dat zijn de kernwoorden die in mij opkomen als ik aan Studio Swing denk. Met ontwikkeling van het jonge kind als doel, wordt er gewerkt aan ontwikkeling van het dansonderwijs op een eigentijdse manier.

Wil je graag meer weten over mijn achtergrond? Leuk om met je te connecten op Linkedin

 

Beschikbare stoelen
Geen plaatsbewijzen meer voor deze datum
Aantal beschikbare stoelen
21
Telefoon
0640238631
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Buitenom 19
2512 XC Den Haag, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • Van maandag 4 februari 2019 tot vrijdag 10 mei 2019

 

Deelnemerslijst

Anoniem (1)
Anoniem (2)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Jorien (1)
Anoniem (1)
Iris Jager (1)
Anoniem (1)
Gioya Fransz (1)
Laura Peters (1)
Anoniem (1)
Linda Schellevis (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Yvonne (1)
Suzanne Faasse (1)