Basiscursus Taal- en Rekendans voor dansdocenten 2018 zomer

Studio Swing
Datums: maandag 17 september 2018 10:00 - vrijdag 8 februari 2019 17:00

Locatie: Studio Swing  |  Plaats: Den Haag, Nederland

Peuters en kleuters zijn in essentie beweging. 

Onderzoek wijst uit dat peuters en kleuters 5-8 uur beweging per dag nodig hebben. In 2030 leren dan ook alle jonge kinderen in Nederland door dans, spel en beweging. Het is niet alleen leuker en makkelijker, maar het is noodzakelijk om het kinderbrein zich optimaal te laten ontwikkelen. Kinderen tussen 0-7 (Het Jonge Kind) leren door te ervaren; met het lijf en met de zintuigen.

Investeer in een rijke leeromgeving waar gespeeld wordt en creativiteit en nieuwsgierigheid centraal staan. Niet in methodes. 
~Sieneke Goorhuis Brouwer

Taal- en Rekendans

Dans werkt in de basis al aan de sociaal-emotionele ontwikkeling en aan de ontwikkeling van motoriek, cognitie, creativiteit, denken, samenwerken, communicatie en zelfregulering. In de lessen Taal- en Rekendans staat fysiek en ervaringsgericht leren centraal en: 

  • De inhoud sluit aan op de SLO doelen voor taal en rekenen.
  • De lessen worden op maat gemaakt bij methodes, het thema en netwerk van begrippen.
  • Er worden tijdens de les diverse succesvolle taalmethodieken ingezet.
  • In elke les wordt een leeromgeving gecreeërd waarin wat kinderen doen, voelen, horen, zien, zeggen en beleven steeds congruent is aan elkaar. Hierdoor gaat het leren van nieuwe begrippen plezierig en snel.

De lessen vinden dan ook onder 'schooltijd' plaats.   

De Basiscursus

In de basiscursus leer je de basisprincipes om goede lessen Taaldans en Rekendans aan te bieden voor kinderen tussen 2,5 en 6 jaar. Samen werken we aan een portfolio met daarin de theoretische achtergronden en 10 themalessen om zelf mee aan de slag te gaan. Je krijgt handvatten om de promotie rond jouw lessen op gang te brengen en je leert hoe je acquisitiegesprekken voert met managers en directeuren. 

  • Heb jij al minimaal 4 jaar ervaring in het dansles geven aan peuters en kleuters?
  • Kun jij de lessen eigenlijk al op de automatische piloot geven en ben je aan verdieping toe?
  • Weet jij hoe peuters en kleuters zich ontwikkelen en wil jij nu meer handvatten over de begripsvorming en de ontwikkeling van taal en rekenen?
  • Wil jij samen met collega's een handig portfolio ontwikkelen met basislessen Taal- en Rekendans zodat je goed voorbereid kunt starten?

>>> Klik rechtsboven op de groene knop om jouw plek te reserveren

 

Na de cursus: 

1. Mag je de merknaam Taaldans en Rekendans gaan gebruiken en lekker gaan experimenteren met doelen, dansen, bewegen en spelen.
2. Krijg je een plek op de website (vind een docent) in de nieuwsbrief (2000 abonnees) en in sociale media.
3. Krijg je promotie via de lezingen, workshops, blogs en fysieke publicaties (speciaal voor jonge kind professionals)
4. Ontstaat de mogelijkheid om een workshop te geven op het Bewegend Leren Festival; voor alle jonge kind professionals in Nederland
5. Krijg je levenslang toegang tot het docentenforum en de online database met daarin woordenlijsten, SLO doelen, lessen en dergelijken.

Recensies van dansdocenten

Eindelijk verdieping! Mijn lesstof, muziek en materialen vormen de basis van de les en daar verwerk ik de didactiek van de begripsvorming in. Samen met collega's werken we een portfolio uit met Taal- en Rekendanslessen zodat we meteen aan de slag kunnen. Fijn om in teamverband aan de slag te gaan! Nu op de koffie bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen.
Enthousiast kwam ik afgelopen maandag thuis! Leuk is niet t goede woord en daarom gebruik ik dan ook het woord ENTHOUSIAST! Niet specifiek iets nieuws gehoord, maar alles valt zo op z'n plek. Heeft n beetje met mijn pabo achtergrond te maken, maar dat ik nu weet zo kan ik taal- en rekenen correct toepassen in mijn fantasierijke bewegingslessen. Misschien deed ik t al, maar de helderheid is zooooo fijn! Cadeautje vind ik dat ik samen met de andere cursisten lessen ga creëeren vanuit thema's die scholen hanteren. 
Studio Swing geeft inspirerend en gedreven tips, tools en lesmateriaal die zeer bruikbaar zijn bij mijn werk met het jonge kind, bij mijn dans-, bij mijn taal- en rekenlessen. Daarnaast is Lenneke een inspirator op meerdere vlakken! Ze werkt zeer inspirerend op mijn werkgebied en mijn ondernemersschap maar zeker ook privé. Lenneke geeft mensen de kracht terug in eigen handen. Ze laat de mogelijkheden zien om dingen te kunnen veranderen. En geeft daarmee ook de energie om dat te doen. Ook bewegend leren? Of leren in beweging? Studio Swing! 
Innovatief, ondernemend en grensverleggend. Dat zijn de kernwoorden die in mij opkomen als ik aan Studio Swing denk. Met ontwikkeling van het jonge kind als doel, wordt er gewerkt aan ontwikkeling van het dansonderwijs op een eigentijdse manier. 

Cursusdata 2018

Omdat ik weet dat het een uitdaging is om als dansdocent een uitgebreide bijscholing te volgen, heb ik de cursusdagen steeds op een andere dag gepland. Zo zijn niet steeds dezelfde leerlingen gezegend met een vervanger, stagiaire, spelletjesmiddag of choreo opdracht. Ik hoop je hiermee tegemoet te komen zodat je deze tijd in je eigen ontwikkeling kunt steken.

Maandag 17 september 10:00-17:00
Dinsdag 23 oktober 10:00-17:00
Donderdag 22 november 10:00-17:00
Vrijdag 11 januari 10:00-17:00

Na het behalen van je certificaat kun je vanuit jouw eigen onderneming zelfstandig Taaldans en Rekendans aanbieden. Op de jaarlijkse terugkomdag maak je kennis met de andere docenten die in Nederland actief zijn. 

Cursuskosten:  €685,- ex BTW: Vroegboekkorting: €585,- ex BTW als je voor 1 mei 2018 boekt

Studiekosten zijn aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Raadpleeg hiervoor jouw boekhouder. 

 

>>>Klik rechtsboven op de groene knop om jouw plek te reserveren

 

Wil je graag meer weten over mijn achtergrond? Leuk om met je te connecten op Linkedin

Wil je eerst eens live kennismaken met mij en iets meer horen over bewegend leren en de wetenschappelijke onderzoeken daarover? Schrijf je dan in voor één van de inspiratiedagen

 

Beschikbare stoelen
8
Aantal beschikbare stoelen
10
Telefoon
0640238631
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Buitenom 19
2512 XC Den Haag, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • Van maandag 17 september 2018 10:00 tot vrijdag 8 februari 2019 17:00

 

Deelnemerslijst

Ilse WestdijkIlse Westdijk (1)
Nadja segersNadja segers (1)