Dubbel...

Ieder jaar verdubbelen. Dubbel leuk, dubbel veel, dubbel lachen, dubbel plezier, dubbel ontwikkelen, dubbel ruimte, dubbel liggen, dubbel bang, dubbel tranen, dubbel opluchting, dubbel vrije tijd, dubbel liefde, dubbel aandacht, dubbel tevredenheid, dubbel mensen, dubbel fans, dubbel oprecht, dubbel moeilijk, dubbel risico, dubbel blauw, dubbel dankbaar. 

Studio Swing bestaat 5 jaar. We zijn officieel geen startup meer. Dat betekent geen extra voordeeltjes meer bij de blauwe enveloppen verstrekker. Het betekent wel stabiliteit en opluchting. Na 5 jaar weet je als ondernemer een beetje waar je aan toe bent, qua product, dienstverlening, netwerk en koers. Yeah right! Met pieken en dalen is dit toch echt wel ons beste jaar ooit. Ik streef ernaar om dit ieder jaar te kunnen zeggen door steeds te verdubbelen. Hierbij is dan ook een nieuwe gewoonte geboren: het blog dubbel. Even stilstaan bij je jaar, vier de successen, de struggels, de opluchting, de slapeloze nachten, de euforie, de liefde en vooral de mensen om je heen.

 

JANUARI 2015

Een verlangenlandschap gemaakt! Aan de slag met papier, plakband en tijdschriften en plak jouw verlangens op papier. Het is nog uitgekomen ook. Mooi om mee te maken, met dank aan Paulien, Nicole, Suzanne, Renee, Esther, Fieke, Nellianna en Sandra. 

Mijn gratis E-book: 52 Bijzondere Beweegredenen om te starten met DANS' is online gegaan. Een stap in de richting van de legitimering van het vak dans als leermiddel op de (voor)school. Ervaringen, onderzoeken, literatuur, filmpjes en een implementatie- en activatiesheet. Download het hier

FEBRUARI

De eerste blog '5 vragen aan...' is de lucht in gegaan. Vragen aan directeuren, VVE coaches, leerkrachten en leidsters over de werking van Taaldans, Rekendans en de werking van de cursus 'Dans je Mee' 

MAART

Danspiratie krijgt een logo en een website met foto's en een filmpje.Met dank aan Laura, Nicole en Rienke en Alfred. 

KnapVilla wordt heropend, supergaaf om ambassadeur dansend leren te mogen zijn. Dank je wel Hanneke! 

De eerste vergadering voor De Opgroeispeeltuin vindt plaats. Spannend, met Lotte, Barbara, Suzanne en Karin. 

APRIL

Er worden weer een aantal 'Dans je Mee?' trainingen afgerond voor kinderopvang en (voor)school. Met dank aan alle leidsters en kleuterleerkrachten die zichzelf dit jaar durfden open te stellen om schaamteloos te gaan spelen, zingen, dansen, lachen en leren. Daar is moed voor nodig! Dank voor het vertrouwen. 

MEI

Studio Swing verhuist naar multifunctioneel gebouw Zuid57. Met dank aan mijn lieve man en vriendinnen voor de steun en de hulp. 

JUNI

Met basisschool de KAS treden we op in een echt theater, met de hele school! Met dank aan Hennie, Ad, Borius en alle leerkrachten, kinderen en ouders. 

JULI

Samen met Laura vlieg ik naar Denemarken om daar 5 dagen ondergedompeld te worden in de wereld van Danseducatie: De conferentie van dance and the Child International. We maken een film over de why how en what van daCi. Wat een onvergetelijke week! Dank je wel Maria, voor je aanhoudende enthousiasme om ons daar te krijgen. En dank je wel Laura, voor een heerlijke werkweek. Dank je wel Henriette, Nele en Sofie. 

AUGUSTUS

De webshop voor de Danspiratie Conferentie gaat de lucht in en de eerste tickets voor de conferentie worden meteen geboekt. 

De fotosessie voor De Opgroeispeeltuin is hilarisch... De site gaat in 2016 de lucht in. 

SEPTEMBER

De cursus4daagse 'Leren door Dans: Onderwijs in beweging' gaat van start, met 9 enthousiaste deelnemers. In 2016 starten er weer twee cursussen. Schrijf je hier in!

OKTOBER

Een gave, swingende dag in Heerenveen voor Kleuteruniversiteit! 30 kleuterjuffen in beweging mogen brengen. 

NOVEMBER

Op het 4e jaarcongres 'Leve Het Jonge Kind!' swingen we de pan uit. Zowel in de workshop als op de main stage. Samen met het publiek nemen hier het eerste filmpje over bewegend leren op, voor Sander en Jet. Met dank aan alle deelnemers, Logacom en de meest flexibele fotograaf en cameraman ever: Menno van der Meulen

De eerste Danspiratie Conferentie spettert de pan uit bij Dansmakers in Amsterdam! Wat een energie, wat een flow, wat een mooie dag. Dank bezoekers, dank studenten, dank workshopleiders en sprekers, dank fotograaf, dank standhouders, dank theater, dank hulp uit onverwachte hoeken. Dank je wel Laura. 

Foto: Kim Doeleman

 

Bij het LKCA mogen Yvonne en ik alles vragen over dansonderzoek, om dans als middel in te zetten in het onderwijs. Dank je wel Yvonne, voor de uitnodiging. 

DECEMBER

In het vakblad Kinderopvang totaal verschijnt een speels geschreven reportage met prachtige foto's erbij van de dansende peuters. Dank je wel Danielle, Sonja, Astrid en Joep!

Yvette Laduk van YLdesign ontwerpt een prachtig nieuw logo voor de komende jaren. Op naar bewegend leren voor alle kinderen! 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen