Bewegend Leren met Het Jonge Kind.

Studio Swing
Datums: vrijdag 22 februari 2019 - vrijdag 24 mei 2019

Locatie: Studio Swing  |  Plaats: Den Haag, Nederland

Jonge kinderen zijn in essentie beweging.

Kinderen die zich ontwikkelen door beweging, ontwikkelen zich beter dan kinderen die weinig of niet bewegen. Als professional voel je het zelf vast ook wel aan. Jonge kinderen hebben meer ruimte en tijd nodig om lekker te kunnen bewegen. Wij helpen peuter- en kleuterscholen en dagopvang met creatief bewegend leren: met dans, muziek, spel, materialen, en zang. In de groep, in de speelzaal en buiten. 

De cursus

We komen vier dagen bij elkaar in de studio in Den Haag. We starten om 10:30, zodat ook mensen uit Groningen, Den Helder, Maastricht en Vlissingen kunnen aansluiten. We ontwikkelen via de creatiecyclus, zodat we de fases van informatie verzamelen, ontwerpen, uitproberen op de werkplek, coaching, bijstellen en opnieuw proberen allemaal tijdens de cursus doorlopen. Zo maak je steeds kleine stappen in je eigen ontwikkeling, zodat je het bewegend leren ook echt kunt implementeren.

De volgende onderdelen komen aan bod: 

  • Wetenschappelijk onderzoek over bewegend leren en de breinontwikkeling. 
  • De methodiek van bewegen + SLO doelen = tijd besparen.
  • In de praktijk: dans, beweging, spel, zang, rap en muziek.
  • Zelf ideeën ontwikkelen met het BeweegA4.
  • Acht dansformats die bij elk thema ingezet kunnen worden. 
  • De juiste muziek om de activiteiten mee te begeleiden of de kinderen juist energiek of rustig te laten worden. 
  • Coaching op de vloer: klassenmanagement tijdens bewegend leren. 
  • Advies op maat voor jullie locatie om schoolbreed een stap te maken met bewegend leren.
  • Al onze cursisten nemen na de cursus plaats in een online ontwikkelgroep om samen hun beweegideeën op A4 door te ontwikkelen en met elkaar te delen.

Profiteren jullie binnenkort ook van bewegend leren ideeën van andere peuter- en kleuterprofessionals? 

Klik dan rechtsboven op de groene knop om jouw plek te reserveren.

Recensies

~Mirjam ter Veer (Basisschool De Satelliet)~ Bewegend Leren is wat kinderen nodig hebben om zich op alle gebieden optimaal te kunnen ontwikkelen . Lenneke leerde me op haar enthousiaste, inspirerende, professionele manier hoe ik door Creatief Bewegend Leren met kleuters de SLO doelen behaal. Deze cursus doet er toe, omdat deze manier van leren uitgaat van de behoefte van kinderen: bewegen. Eindelijk een cursus waarmee je direct in de praktijk aan de slag kan. Het heeft mijn mindset als juf veranderd, ik geniet meer van mijn werk met kinderen nu. Absolute aanrader.

~Dagmar van de Donk(IKC De Bundertjes)~ De cursus onderbouwd wat we eigenlijk allemaal al weten, kinderen moeten gewoon (meer) bewegen. En hoe fijn is het dan als je handreikingen krijgt om deze op een makkelijke en leuke manier in te zetten in je klas of school. Zoveel ontwikkelingsgebieden die je tegelijk aan kunt pakken en daarmee zoveel doelen in een keer aan kunt bieden. Je zou er bijna tijd van over houden in de klas :) Wij hebben ook een docent Taal- en Rekendans ingehuurd bij Studio Swing om het geheel compleet te maken. 

~Ingrid van Maarschalkerwaard (IKC Moerdijk)~ Twee jaar geleden ben ik begonnen aan een LOF project: doorgaande lijn peuters-kleuters. Tijdens dit project kon ik de opleiding Specialist Jonge Kind van de CED-groep (welke werd gesubsidieerd door de gemeente Moerdijk) gaan volgen. Dit paste heel goed in elkaar. Aanvankelijk waren het twee verschillende projecten maar gaandeweg kwam alles steeds meer op zijn plek. Nu volg ik de opleiding bewegend leren voor het jonge kind. Dit sluit heel mooi aan bij mijn visie op het jonge kind. Het geeft nog meer verdieping en handvatten. Ik heb dit kunnen financieren vanuit de LOF subsidie. Deze opleiding versterkt de overtuiging en noodzaak van bewegend leren voor het jonge kind. En vooral omdat muziek en dans nog meer toevoegd aan de taal- en rekenactiviteiten die we al zoveel mogelijk bewegend doen. Lenneke is een bevlogen dans docente met een mooie missie.

~Mirjam Ramselaar-Weijers (Spring Peuterspeelscholen)~ De 4 cursusdagen vliegen zo voorbij! Fijne afwisseling tussen theorie, onderbouwing en aan de slag gaan met bewegend leren. Je ervaart ook zelf wat bewegen doet en wat voor invloed muziek heeft. Een aanrader dus voor alle pedagogisch medewerkers!! Wij gaan stichtingbreed starten met de online workshop bewegend leren van Studio Swing. 

~Karin van den Heuvel (Basisschool De Bloktempel)~ Wat een fijne en leerzame cursus. Theorie afgewisseld met beweging . Verschillende technieken zoals de inswinger, de rap, de stapeldans, de dansdirigent  etc komen aan bod. Vooral de stapeldans was voor mij een openbaring . Op een speelse manier met beweging de woordenschat uitbreiden. Een aanrader voor alle kleuterleerkrachten. Al mijn collega's komen deze cursus doen. 

 

Cursusdata 2019

22 februari 10:30-16:30 Bewegen en Spelen
22 maart 10:30-16:30 Dansen en Zingen op Muziek
26 april 10:30-16:30 Verdieping en Variatie
24 mei 10:30-17:00 Aanbeveling en Implementatie (afsluiting met borrel en certificaat)

Opleidingskosten: €685,- ex BTW: 
Vroegboekkorting: €600,- ex BTW als je voor 31 december 2018 boekt.
Voor leden van onze inspiratiegroep, geldt altijd een korting van €100. 

Studiekosten zijn van jouw persoonsgeboden opleidingsbudget te bekostigen of je kunt een aanvraag indienen bij LOF

Klik rechtsboven op de groene knop om jouw plek te reserveren

Leuk om met je te connecten op Linkedin

 

Beschikbare stoelen
12
Aantal beschikbare stoelen
12
Telefoon
0640238631
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Buitenom 19
2512 XC Den Haag, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • Van vrijdag 22 februari 2019 tot vrijdag 24 mei 2019

 

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers